5 причини да приемаме Л-Карнитин

5 причини да приемаме Л-Карнитин

Знаете, че свалянето на килограми е придружено с калориен дефицит, което води до влошено настроение и отпадналост в повечето случаи. За да избегнете тези неприятни моменти, най-лесното, което можете да направите за себе си е да приемате Омега 3 полиненаситени мастни киселини и Л-карнитин.
Едно от хубавите неща на карнитина е, че когато увеличавате количеството на приемания и съответно натрупващ се в мускулатурата ви л-карнитин, ще се подобрят редица неща в спортната ви натура. Отслабването, изгарянето на мазнини и повече енергия са само част от плюсовете при приема на л-карнитин, нека ви споделим още няколко плюса:
-тренирате с по-висок интензитет 
-подобрявате физическите си резултати 
-подобрявате възстановяването си след тежки физически натоварвания
-подпомага предотвратяванието на оксидативния стрес, който е фактор за бъдещи здравословни проблеми
Нека ви представим и още няколко причини и факти за приема на л-карнитин. 

1. Прием на л-карнитин за изгаряне на мазнини. Карнитина е аминокиселина изградена от лизин и метионин. В света на хранителни добавки и спорта са познати няколко форми на карнитин, например ацетил-л-карнитин и л-карнитин тартрат. Карнитина е гарантирано оръжие в борбата с мазнините поради простия факт, че той е отговорен за транспортирането на мазнините в клетките, където да бъдат използвани като първоизточник за енергия за организма. Увеличавайки количеството на л-карнитин в мускулите, вие си гарантирате че процеса за изгаряне на мазнини ще работи с пълна сила. В същото време тялото ви ще разполага с повече гориво за енергия, така вие ще се чувствате по-енергични и желанието ви за продължаване на процеса отслабване ще е неспирно.

2. Комбинирайте Омега 3 и Л-Карнитин
Ако търсите максимален ефект от приема на л-карнитин, най-добре се подсигурете с адекватен прием на Омега 3. Добре е да знаете, че  инсулина е важен за пренасянето на приетия от вас л-карнитин и доставянето му в мускулите.

Наличието на достатъчно количество Омега 3 в организма, вие си гарантирате едно по-добро състояние на всяка клетка в тялото ви. Клетките са изградени от два вида липиди, които съответно могат да бъдат добри или лоши, в зависимост от храната, която приемате. Ако клетките ви съдържа липидни слоеве, които са изградени от Омега 3 полиненаситени мастни киселини, то клетките ви ще бъдат по-здрави и ще са работят по-добре с инсулина. Когатко клетките ви и инсулина работят в комбина и в добри условия, енергията и ефекта от приетия л-карнитин ще са налице.

Важно е да се отбележи връзката между приема на Омега 3 и приема на Л-карнитин, защото ако не си осигурите необходимото количество омега 3, няма как да извлечете на 100% ползите от приема на л-карнитин. При по-затлъстели клиенти приема на високи дози Омега 3 с л-карнитин тратртат ще им гарантира един мощен старт в използването на мазнините като енергия в организма.

С приема на омега 3 вие увеличавате метаболитната стойност, като засилената активност на клетките и изгарянето на мазнини е вървят ръка за ръка. Карнитина играе основна роля в транспортирането на дълговерижни мастни киселини, така че колкото по-късно започнете да приемате л-карнитин толкова по-малко натрупани мазнини ще бъдат транспортирани към клетките и използвани за енергия.

3. Досадните паласки
Паласките са едни от най-досадните мазнини, които са проблем на много хора, а и са една от основните причини хората да не харесват телата си. Наричани още от някои любовни дръжки, една от основните причини за да сте нещастни притежатели на тях, е това, че не се храните нездравословно и грешно. Причината да трупате мазнини в коремната област е една - просто там са концентрирани най-голям брой мастни депа, а в същото време тази част от тялото е една от най-неподвижните.  С приема на карнитин вие ще си гарантирате едно нещо - обема на тези паласки да бъде намален, поради простата причина, че л-карнитина ще ги транспортира към клетките и така те ще бъдат изгорени за енергия.

4. Възстановяване 
Л-Карнитина не ви помага просто с борбата с мазнините, той оказва една много благоприятна подкрепа във възстановяването ви след физическо натоварване. Приема на л-карнитин ще намали болката в мускулите, чувството за умора ще е по-малко и ще бъдете по-енергични. Лактата в мускулите има ролята на лимитиращ агент, който намалява производителността и увеличава неприятната болка в мускулите. Л-Карнитина подпомага по-бързото му отстраняване, което води до по-малко от неприятните моменти след тренировка.

5. За мъжете
За плодовитостта на мъжете играе важна роля нормалните нива на карнитин в организма. Проучвания са установили, че мъжете имащи високи нива на л-карнитин са по-плодородни, и сперматозоидите им са в отлично здраве. Ниските нива на карнитин допринасят за безплодовитоста при някои мъже.

 

 7 дек. 2014

Още новини

Л-Карнитин по време на бременност

Благодарение на множеството научни доклади описващи ролята на л-карнитина в човешкия организъм ние имаме възможността да пишем тази статия и да дадем ориентировъчни насоки по темата. Благодарение на науката можем да ...

Л-Карнитин за възрастни хора

Плюсовете от употребата на Л-Карнитин при хора в напреднала възраст:√ Забавя стареенето на клетъчно ниво√ Подобрява физическите възможности и намалява умората√ Грижи се за сърцето и сърдечно съдовата дейност√ ...