Л-Карнитин по време на бременност

Л-Карнитин по време на бременност

Благодарение на множеството научни доклади описващи ролята на л-карнитина в човешкия организъм ние имаме възможността да пишем тази статия и да дадем ориентировъчни насоки по темата.

Благодарение на науката можем да кажем, че вземането на л-карнитин по време на бременност може да окаже значителни ползи при жените в този важен и сериозен момент от живота. Много голяма част от бременните жени изключват или ограничават до минимум приема на месо по време на бременност, което намалява и нивата на л-карнитина в кръвта. А ако пък бременната жена е вегетарианка, то със сигурност серумните стойности на л-карнитин са в долните граници.

Употребата на л-карнитин от бременни може да повиши стойностите на л-карнитин в кръвта и да подобри метаболизирането на мазнините.

(Вижте: Безопасен ли е Л-Карнитинът?)

Когато става въпрос за бременни жени и прием на л-карнитин в цял свят се препоръчва това да се случва във формата на л-карнитин - CarniPure, която е гаранция за чистота, качество, сигурност и ясен произход.
Няколко л-карнитинови формули, които базират състава си основно на CarniPure:
Течен Л-Карнитин на SAN
Л-Карнитин на капсули от NOW Foods

ВАЖНО И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е винаги преди употребата на каквито и да е хранителни добавки всяка една жена да се консултира с проследяващият я лекър.

Ние само можем да споделим няколко научни доклада относно ролята на л-карнитина в човешкия организъм:

В института по селскостопанство и хранителни науки от университета Мартин Лутер в Германия са провели проучване относно състоянието и стойностите на л-карнитин по време на бременност. Предмет на изследването е основно върху това има ли връзка между серумните нива на желязо и рефелектира ли то върху количественото наличие на л-карнитин:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19491916

Връзката между л-карнитина, мастните киселини и инсулиновата резистентност са проучвани в следното изследване:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20530934

 5 май 2016

Още новини

Л-Карнитин за възрастни хора

Плюсовете от употребата на Л-Карнитин при хора в напреднала възраст:√ Забавя стареенето на клетъчно ниво√ Подобрява физическите възможности и намалява умората√ Грижи се за сърцето и сърдечно съдовата дейност√ ...

Л-Карнитин за бебета и деца

Л-Карнитинът като хранителна добавка не е предназначен само и единствено за спортницели. Освен своите положителни способности върху физическата активност и спортни резултати, л-карнитинът под формата на хранителна ...