Л-Карнитин за възрастни хора

Л-Карнитин за възрастни хора

Плюсовете от употребата на Л-Карнитин при хора в напреднала възраст:
√ Забавя стареенето на клетъчно ниво
√ Подобрява физическите възможности и намалява умората
√ Грижи се за сърцето и сърдечно съдовата дейност
√ Подкрепя костното здраве
√ Намалява натрупването на мазнини

С напредването на възрастта
, по-старите хора започват да изпитват липса на енергия, което основно се дължи на променените навици по отношение на храна и хранене.

Така например една голяма част от по-възрастните хора консумират все по-малко и по-малко продукти с месен произход, които пък от своя страна са един от най-добрите източници на л-карнитин.

При такива обстоятелства (редуциран прием на меса и месни продукти) се ограничава възможността на тялото да си набавя л-карнитин от храната, а също така се свежда до минимум и постъпването на други важни вещества, които са в основата на собственото синтезиране на л-карнитин в организма.

(Вижте: Непознатите полезни свойства на Л-Карнитина)

Множество изследвания и научни доклади документират факта, че колкото по-възрастен е човек, толкова по-ниски са нивата му на л-карнитин в организма. Последвалите спад в енергията и забавянето на метаболизма могат да бъдат сведени до минимум посредством допълнителна употреба на л-карнитин като хранителна добавка.

Физическата активност и употребата на л-карнитин водят до по-пълноценна функция на митохондриите, които са основните "потребители" на мазнините в организма на човек (а и не само).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18948552

Добавянето на допълнително количество л-карнитин намалява разграждането на костите и подобрява наличието на минерали, изследването е проведено върху лабораторни мишки:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18539446

Л-Карнитинът подобрява регенериращите способности на тялото.
Това е доказано в проучване проведено при две групи от мъже и жени на средна възраст (жени: 45 год +/- 4год, мъже: 52 год +/- 5 год), които в продължение на 3 седмици са приемали по 2 грама л-карнитин на ден.
Разделени са на мъже/жени и също на приемащи л-карнитин и пласебо група. И при двата пола, които са приемали 2 грама л-карнитин на ден, са отчетени положителни стойности на определени маркери (миоглобин, креатин киназа, малондиалдихиди, хипоксантин, ксантин оксидаза и т.н.), които доказват, че л-карнитинът като хранителна добавка е способен не само да подпомага изгарянето на мазнини, а също така и да спомага за по-ефективното възстановяване на клетъчно ниво.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20045157
Горното проучване е проведено на база хранителни добавки, които съдържат л-карнитин с форма CarniPure, която е патентована от Швейцарската фирма Lonza.
В нашият сайт можете да откриете няколко продукта с подобна суровина:
L-Carnitine Liquid 473ml SAN
L-Carnitine CarniPure 30/60/180 капсули NOW Foods
L-Carnitine CarniPure 1000mg 30/60/100 капсули Pure Nutrition

Повече за самата фирма производител на CarniPure, можете да прочетете тук.

 2 май 2016

Още новини

Л-Карнитин по време на бременност

Благодарение на множеството научни доклади описващи ролята на л-карнитина в човешкия организъм ние имаме възможността да пишем тази статия и да дадем ориентировъчни насоки по темата. Благодарение на науката можем да ...

Л-Карнитин за бебета и деца

Л-Карнитинът като хранителна добавка не е предназначен само и единствено за спортницели. Освен своите положителни способности върху физическата активност и спортни резултати, л-карнитинът под формата на хранителна ...