Ацетил Л-Карнитин + Алфа Липоева Киселина - еликсир за подмладяване

Ацетил Л-Карнитин + Алфа Липоева Киселина - еликсир за подмладяване

Накратко за ползите от употребата на Ацетил Л-Карнитин в комбинация с Алфа Липоева Киселина:
-От спортна гледна точка:
Обмяната на веществата и метаболизма се забързват
Изгарянето на мазнини се активира в пъти по-ефикасно
Организмът е енергичен и тонизиран през целия ден
Намаляват се мускулни болки, схващния и трески
Елиминира състояния на хронична умора и отпадналост
-От здравословна гледна точка:
Надеждно поддържане на клетъчното здраве
Силна антиоксидантна защита
Поддържане на младите черти при човек
Стабилизиране на кръвната захар
Подобрява усвояването на въглехидрати и предпазва тялото от натрупване на излишни телесни мазнини

В последно време учените показват усилен интерес към алфа липоевата киселина (ALA) и Ацетил-L-карнитинът (ALC). Тези две хранителни добавки се използват в редица проучвания върху хора и резултатите са много привлекателни. Нека разгледаме как този екип може да помогне на хората с наднормено тегло и на хората, които искат по-добри тренировъчни резултати като цяло в комбинация с подмладяващите свойства на продуктите.

От къде тръгва всичко?
Един от първите експерименти не е върху хора, а върху плъхове. Той ясно показва обаче, че комбинацията от тези две субстанции е способна да подмлади един организъм. Причината за този експеримент е фактът, че щетите от свободни радикали водят до митохондриален спад. Този спад води до редица неприятности. Накратко, в продължение на 7 седмици на група стари плъхове се дават от двете добавки, защото те имат свойствата да помогнат. След 7-те седмици, данните им се сравняват с тези на млади плъхове.

Когато двете добавки се използват заедно, това води до по-голям ефект, отколкото при разделен прием. Само след месец, старите плъхове започват да са по-енергични, да се справят по-добре на тестове за памет. Митохондриите започват да работят по-добре. Състоянието на плъховете се обръща и организмът им започва да работи като този на един плъх на млада до средна възраст.
Учените сравняват резултата с това, хора на 85 години да хвърлят бастуните и да се почувстват 35 години по-млади.

Как обаче те ще действат върху хората?
Светът на учените е преобърнат! Те имат основание да смятат, че са на път да спрат поне част от процеса на стареене на човешкия организъм, дори да го преобърнат. Започват много проучвания върху хора! Предизвикателствата пред тях са, че хората остаряват по-бавно от плъховете и това да се определят дози за прием, защото при плъховете са използвани доста големи количества от двете субстанции.
Един от първите експерименти е върху група от 18 заседнали мъже на възраст между 60 и 71 години. Проведен е от Университета на Сан Франсиско. Трае 17 седмици, като хората са разделени на две групи. Едната взима 1000 милиграма Ацетил-Л-Карнитин и 400 милиграма алфа липоева киселина. Другата е контролна пласебо група. Добавките се взимат в две дози. Двете групи изпълняват еднаква поредица от упражнения, след които им се правят кръвни тестове, за да се определи оксидативният стрес в следствие на физическа активност. Използват се 9 фактора, като при 8 от тях се вижда ясно тенденция за по-малък оксидативен стрес, ако приемаме карнитин и ALA.
Разбира се, това не е единственото проучване върху хора, но доста от тях продължават и в момента, за да се направят точни изводи. Както казахме, при хората стареенето е по-бавно. 7-те седмици от гореспоменатото проучване върху плъхове са еквивалент на 5 години човешки живот, да речем. Сега ще докажем, че тази комбинация от хранителни добавки може да е полезна не само при физически натоварвания, но и при борба с наднорменото тегло.

ALA и ALC борят мазнините с лекота!
Ацетиловият вариант на Л-карнитинът е известен сред нас с възможностите си за подпомагане преобразуването на мазнини в енергия и подсилването на мозъчната дейност. Липоевата киселина пък играе важна роля в метаболизмът на въглехидрати. Проучване показва, че когато ги използваме заедно, тяхната работа става по-ефективна и мазнините просто изчезват (1). Това става чрез включването на гени в клетите на мазнините, които задействат тяхната работа. Стратегиите за забързване на метаболизма в тялото са ключови за борбата със затлъстяването.

В какви дози да приемаме тези добавки?
Едно добро начало е да приемате ALA в дневна доза между 200 и 600 милиграма. По отношение на Ацетил-Л-карнитин, дневен прием от 1000 до 2000 милиграма е приемлив. Според конкретните ви нужди и точният продукт, който изберете, количествата могат да се променят.
Истината е, че науката ни дава възможност да се грижим за здравето си по много добър начин. Независимо дали искате да сте по-слаби, по-мускулести, с повече сила или издръжливост, това е напълно постижимо. Важно е да се интересувате и най-вече да действате!

Искаме да ви съобщим, че е възможно да се сдобиете с хранителна добавка, която съчетава в себе си точно тези две ползотворни форми на хранителни добавки - Ацетил Л-Карнитин и Алфа Липоева киселина в супер съотношение 2:1 в полза на Л-Карнитина.
Кликнете на снимката за да научите повече за продукта.

400мг Ацетил Л-Карнитин Хидрохлорид
200мг Алфа Липоева киселина
-това са стойностите съдържащи се в 1 капсула от продукта.

Източници:
http://www.pnas.org/content/99/4/1876.full
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18026715

 

 

 4 март 2016

Още новини

Л-Карнитин по време на бременност

Благодарение на множеството научни доклади описващи ролята на л-карнитина в човешкия организъм ние имаме възможността да пишем тази статия и да дадем ориентировъчни насоки по темата. Благодарение на науката можем да ...

Л-Карнитин за възрастни хора

Плюсовете от употребата на Л-Карнитин при хора в напреднала възраст:√ Забавя стареенето на клетъчно ниво√ Подобрява физическите възможности и намалява умората√ Грижи се за сърцето и сърдечно съдовата дейност√ ...